Vlerat e mrekullueshme ushqyese të pjeshkave
Ja pse duhet t’i konsumoni:
▶️ Antioksidante e fuqishme:
Lëkura & tuli i pjeshkës është i pasur me antioksidantë si lutein, zeaxanthin, and beta-cryptoxanthin të cilët luftojnë radikalet e lira
▶️ Forcon shikimin:
E pasur me beta-karoten & antioksidantë
▶️ Mbron nga hypokalemia:
Të pasura në kalium (lehtësues i proçeseve metabolike) i cili balancon elektrolitet në organizëm & relakson indet muskulore
▶️ Forcon imunitetin:
Përmban vitaminë C, zink & acid asorbik të cilat luftojnë gjendjet inflamatore
▶️ Përkujdesje për lëkurën:
Përmban antioksidantë, flavonoide, vitamina & minerale të cilat ndihmojnë në eksfolimin e qelizave të vdekura si dhe hidratimin & rigjallërimin e lëkurës
▶️ Ndihmon tretjen:
Pasi është me bazë alkaline si dhe e pasur me fibra
▶️ Relakson sistemin nervor:
E pasur në magnez, i cili ndihmon në uljen e nivelit të stresit & ankthit
▶️ Ndihmon në parandalimin e osteoporozës:
Përmban calcium, vitaminë C & fosfor të cilët ndihmojnë rimineralizimin e kockave
Kujdes: Pjeshkët mund të shkaktojnë alergji ushqimore për shkak të pranisë në to të disa alergenëve të caktuar.
Burimi: Phd. Anila Kalleshi / Dietologe klinike