Ushqimet e kuqe që ndihmojnë rënien në peshë
Përveç manave klasike të egra si boronica, luleshtrydhet, mjedrat, ekzistojnë edhe lloje të tjera të ushqimeve të kuqe që janë një kurë e vërtetë për linjat dhe shëndetin.
Ata janë të gjitha të pasur me polifenole, në veçanti anocianinat, përgjegjëse për ngjyrën e kuqe. Këto substanca forcojnë mbrojtjet dhe kundërveprojnë plakjen qelizore.
Ato gjithashtu kanë veti të shkëlqyera anti-inflamatore dhe detoksike.
Ndihmojnë më drenazhimin e lëngjeve dhe zvogëlojnë fryrjen dhe akumulimin e ujit në indet.
Ato gjithashtu asgjësojnë toksinat e tepërta, të cilat mund të ngadalësojnë metabolizmin dhe ju predispozojnë për çrregullime të ndryshme, përfshirë edhe mbipeshën.
Këto janë ushqimet e kuqe që ndihmojnë për të humbur peshë
1. Qershi për të luftuar celulitin
Qershitë janë një burim i shkëlqyeshëm i flavonoideve, të cilat kanë veti anti-inflamatore. Ato ndihmojnë në përmirësimin e mikroqarkullimit dhe stimulimin e oksigjenimit të indeve. Si rezultat, ato ndikojnë tek mbledhja e ujërave dhe celuliti.
2. Qepë e kuqe për të luftuar fryrjen
Qepa e kuqe të shfryn dhe pastron. Përmban alicin dhe squfur, që ndihmojnë mëlçinë të shkarkojë toksinat.
Më pas siguron shumë ujë dhe kalium për të lehtësuar largimin e substancave të dëmshme.
3. Domate për të stimuluar metabolizmin
Tuli i domates është i pasur me karotenoide, në veçanti likopen, një antioksidant i çmuar që mban të shëndetshëm sistemin kardiovaskular.
Përmban kalium dhe vitaminë C, të cilat favorizojnë funksionimin e duhur të metabolizmit.
4. Shalqiri për të mbajtur urinë nën kontroll
Shalqiri përmban pak kalori: rreth 30 për 100 gramë. Sidoqoftë, ka një fuqi të mirë ngopëse. Përmban polifenole, të cilat kanë një veprim antioksidues.
Më pas siguron shumë ujë dhe minerale si kaliumi dhe magnezi, të cilat të shfryjnë dhe ndihmojnë në kullimin e lëngjeve.
Më në fund, përmban vitaminë C e cila nxit qarkullimin e duhur dhe lufton rëndesën.
5. Rrepa për të zvogëluar grumbullimin e lëngjeve
Rrepat kanë një veprim të mirë detoksik. Ato janë një burim i mirë i kaliumit, squfurit dhe magnezit. Për më tepër, ato janë të pasura me ujë, gjë që lehtëson kullimin e lëngjeve të tepërta.
Më në fund, ato përmbajnë vitaminë C e cila lufton fryrjen.
Burimi: Agjencia Telegrafike Shqiptare