Pse rozmarina duhet përdorur më shpesh në kuzhinë
Rozmarina është një barishte aromatike lehtësisht e disponueshme, të cilën ne jemi mësuar ta përdorim kryesisht në kuzhinë. Në fakt ajo ka disa veti stimuluese dhe jo vetëm një erë të këndshme, apo një aromë të veçantë.
Rozmarina mund të ndihmojë në veçanti për të luftuar lodhjen mendore dhe fizike dhe mund të jetë një kurë e vërtetë për të gjithë trupin tonë. Sa për tretje, rozmarina rregullon funksionimin e mëlçisë dhe tëmthit. Ajo është në gjendje të zbusë dhimbjet e muskujve, ato për shkak të reumatizmit dhe madje edhe astmës, në sajë të përfitimeve analgjezike.
Gjithashtu rozmarina është shumë e dobishme për të mbajtur mirë lëkurën tonë, për të frenuar efektet e dëmshme të baktereve dhe mikrobeve në infeksionet e çdo lloji dhe gjithashtu mund të ndihmojnë në luftën kundër depresionit dhe ankthit.
Ajo është gjithashtu shumë e dobishme për të mbajtur traktin aktiv dhe efektiv urinar. Ne mund ta marrim atë në mënyra të ndryshme, si një bimë forma më e zakonshme, si çaj, vaj esencial, kapsula.
Sidoqoftë, ka disa kundërindikacione, e cila duhet të mos përdoret në rastet e shtatëzanisë ose epilepsisë. Mjekët nuk e rekomandojnë përdorimin e saj edhe në periudhën para apo pas operacionit. Për pjesën tjetër ajo e di se si të jetë një aleat i vlefshëm.
Burimi: Agjencia Telegrafike Shqiptare