Panine me omëletë, 7 gabimet që nuk duhet të bëhen gjatë përgatitjes
Ashtu si omëleta e mbyllur nga dy feta bukë: s’ka gjë më të mirë. Por nëse jeni duke kërkuar për përsosmëri, për të shmangur efektin e “buns”, kur omëleta është e përzier me bukë dhe bëhet një, këtu janë 7 gabimet që nuk duhet të bëni përpara se të paketoni një sanduiç aromatik të mbushur.
Zgjedhja e përbërësve
Kjo panine, ilaç i shpejtë për drekën si dhe për udhëtime shkollore të fëmijëve, ka shumë versione. Ajo që mungon është një recetë zyrtare që tregon saktësisht se cilat hapa duhet të ndërmerren dhe në cilin renditje. Zgjedhja e përbërësve është diskutuar gjithashtu shumë: ka nga ata që shtojnë majonezë, ka të tjerë që shtojnë sallatë dhe ata që e propozojnë atë në një version gustator duke shtuar edhe përbërës të kripur. Në këtë pikë duhet të mbështeteni në shijet tuaja. Bëni atë si ju dëshironi, por zgjidhni me kujdes lëndët e para. Edhe nëse është një sanduiç i thjeshtë, përbërësit bëjnë gjithçka.
Buka
Për sa i përket bukës për të shmangur efektin “të mashtruar”, zgjedhja e saj është thelbësore. Zgjidhni atë që bëhet më shumë thërrimet, sepse do të kishte tendencë për të marrë shumë lagështi. Buka ‘Michetta’ është e përkryer, kurse Bagueta duhet të shmanget më mirë.
Thekja e bukës
Një aspekt që shumë nuk e konsiderojnë është të kalojmë bukën në diçka të nxehtë, pra për ta thekur. Ajo shërben jo vetëm për një aspekt estetik, por edhe për të parandaluar faktin se, në mënyrë të pashmangshme, në një pikë të caktuar nuk do të jetë më e qartë se ku fillon buka dhe ku mbaron omëleta. Lëreni pastaj në një anë disa minuta.
Baza
Nëse flisni për omëletën, sigurisht që nuk mund të rrezikoni që baza të jetë e gabuar. Këtu, për të bërë një panine të përsosur duhet të jeni të kujdesshëm për të mos bërë gabim ta skuqni shumë, përndryshe mbushja do të bëhet shumë e thatë. Aromatizojeni atë sipas dëshirës. Bukuria e kësaj recete është se asgjë nuk hidhet poshtë.
Mbushja
Këtu kreativiteti është një përbërës themelor. E vetmja masë paraprake që duhet të keni do të jetë që të balanconi rezervat mirë. Nëse sanduiçi juaj merr shumë të butë nën dhëmbët tuaj, shtoni një sallatë me akull, disa domate ose disa djathë për të krijuar edhe një lojë me shijen.
Koha
Mos e vendosni omëletën në paninen e nxehtë. Përveç faktit që kjo, duke qenë një recetë për shërim, fiton shumë në shije nëse përdorni një avancim që nga dita e parë, por nëse duhet të filloni nga zeroja, prisni derisa të jetë plotësisht i ftohtë. Përndryshe ajo do të gatuajë përbërësit e tjerë të freskët të vendosur brenda panines.
Shtresa e jashtme
Kurrë mos e nënvlerësoni shtresën e jashtme ndonjëherë. Zgjidhni materiale izoluese që nuk lodhen shumë, thithin lagështirën e omëletës. Dhe do të shihni që do t’ju kenë zili të gjithë me paninen tuaj duke e kafshuar nën ombrellën.
Burimi: Gazeta-Shqip.com