Molekula që ul tensionin e gjakut, ju mbron nga sulmet në zemër dhe COVID-19
Oksidi nitrik zvogëlon rrezikun e presionit të lartë të gjakut në gjysmë, ul shanset e sulmit në zemër me 75 për qind dhe mbron nga viruset përfshirë COVID-19.
Ai është një substancë natyrale e bërë në trup që është kaq jetike, studiuesit e quajnë atë “molekulën e mrekullisë”.
Në fakt, shkencëtarët po hetojnë aftësinë e tij për të shpejtuar shërimin e COVID-19.
Megjithëse 80 për qind e grave mbi 40 vjeç kanë mungesë të oksidit nitrik, rritja e niveleve të tij është mjaft e lehtë!
Disa mënyra se si mund ta arrini rritjen e niveleve të tij ua sjellim më poshtë:
Filloni me ngrënien e perimeve të gjelbra
Shtimi i një grushti me spinaq, rukola ose lakre jeshile në një smoothie frutash optimizon prodhimin e oksidit nitrik pa ndikuar në aromë. Kjo ndodh sepse perimet e gjelbra janë të mbushura me nitrate natyrale që konvertohen në oksid nitrik nga trupi.
Po ashtu ka pasur edhe dëshmi sipas studiuesit australianë zbuluan se nivelet e oksidit nitrik ishin 160 për qind më të larta te njerëzit që hanin perime të pasura me nitrate rregullisht sesa ata që nuk e hanin.
Trajtojeni veten me not
Aktivitetet argëtuese si noti, ecja dhe biçikleta rrisin rrjedhjen e gjakut nëpër arterie, duke stimuluar prodhimin e oksidit nitrik për të rritur nivelet me 118 për qind, thonë studiuesit brazilianë.
Të qenit aktiv jashtë ofron një nxitje shtesë, studiuesit australianë thonë se ekspozimi në diell nxit qelizat e lëkurës të lëshojnë oksid nitrik.
Kënaquni me çokollatë të errët
Shijoni një çokollatë të errët çdo ditë dhe do të rritni nivelet e oksidit nitrik me 300 për qind në 15 ditë.
Kështu thonë ekspertët nga Universiteti i Indonezisë, të cilët shpjegojnë se polifenolet që gjenden në ëmbëlsira rrisin aktivitetin e enzimave që janë vendimtare për formimin e oksidit nitrik.
Burimi: Telegrafi