Kek me mollë
PËRBËRËSIT:
3 kokrra vezë
100 gr gjalpë
150 gr sheqer
300 gr miell
1 lugë çaji pluhur pjekës
4 kokrra mollë
½ lëng limoni
2 lugë gjelle sheqer për mollët
Sheqer vanilje
PËRGATITJA:
Në një tas fillimisht shtojmë vezët me sheqerin, i rrahim me mikser elektrik derisa sheqeri të shkrijë dhe veza të bëhet kremoze. Shtojmë gjalpin e shkrirë dhe të ftohur, i përziejmë së bashku duke shtuar pak nga pak miellin e trazuar me pluhurin pjekës. Masën që u krijua e shtrojmë në një tavë keku.
Ndërkohë qërojmë mollët, i presim ato në feta me trashësi mesatare dhe i përziejmë me lëng limoni, 2 lugë sheqer, vanilje dhe pak kanellë. Mbulojmë komplet tavën e kekut me feta molle në formë rrethore dhe e vendosim atë në furrën e parangrohur në 180 gradë Celsius për 35-40 minuta.
Pasi keku të ftohet mund ta pudrosim me sheqer pluhur sipas dëshirës.
Burimi: SPAR