Kek me Arra, Vezë dhe Boronicë të kuqe
Përbërësit:
- 2 Gota Perzierje Per Kek (mielle, sode buke)
- 3/4 Gote me Sheqer
- 1/2 Luge e Vogel Arre Moskat
- 3/4 Qumesht panda
- 1/4 Gote me Gjalp te Shkrire
- 1 Luge e Vogel me Vanilje
- 1 Luge e Vogel me Rum
- 3 Veze
- 1 Gote Arra te Shtypura
- 1 Gote Boronice e Kuqe e Thate
Pergatitje:
1) Ngrohni soben ne 180°C dhe lyeni me gjalp taven.
2) Shtojm perzierien e kekut, sheqerin dhe arren moskat ne nje tas te madhe. Rrahim bashke qumeshtin panda, gjalpin, vanilje, rum dhe vezet ne nje tas te mesem. Shtojm perberesit e thate dhe e perziejm deri sa mielli te kete marre nje mase kompakte. Shtojm arrat dhe boronicen e thate dhe e perziejm ngadale.
3) Me ane te nje luge e hedhim masen ne tave dhe e pjekim rreth 40 minuta. E lem te ftohet plotesisht dhe e heqim nga tava.
4) Kekut i hedhim lart qumeshtin panda dhe sheqer pluhur. E heqim kekun e ftohur nga tava dhe e presim ne feta.
Burimi: mia.al