Receta

Kek me Arra, Vezë dhe Boronicë të kuqe

Përbërësit:

  • 2 Gota Perzierje Per Kek (mielle, sode buke)
  • 3/4 Gote me Sheqer
  • 1/2 Luge  e Vogel Arre Moskat
  • 3/4 Qumesht panda
  • 1/4 Gote me Gjalp te Shkrire
  • 1 Luge e Vogel me Vanilje
  • 1 Luge e Vogel me Rum
  • 3 Veze
  • 1 Gote Arra te Shtypura
  • 1 Gote Boronice e Kuqe e Thate

Pergatitje:

1) Ngrohni soben ne 180°C dhe lyeni me gjalp taven.

2) Shtojm perzierien e kekut, sheqerin dhe arren moskat ne nje tas te madhe. Rrahim bashke qumeshtin panda, gjalpin, vanilje, rum dhe vezet ne nje tas te mesem. Shtojm perberesit e thate dhe e perziejm deri sa mielli te kete marre nje mase kompakte. Shtojm arrat dhe boronicen e thate dhe e perziejm ngadale.

Artikull me interes :   Dieta ushqimore e romakëve të lashtë, një kuzhinier po rikthen recetat e tyre të vjetra

3) Me ane te nje luge e hedhim masen ne tave dhe e pjekim rreth 40 minuta. E lem te ftohet plotesisht dhe e heqim nga tava.

4) Kekut i hedhim lart qumeshtin panda dhe sheqer pluhur. E heqim kekun e ftohur nga tava dhe e presim ne feta.

Burimi: mia.al