7 veti që e bëjnë hudhrën një antibiotik të fuqishëm natyror
Pavarësisht erës së pakëndshme dhe shije së fortë hudhra është një antibiotik i fortë natyror. Ajo përdoret në kuzhinë si një erz, por ka edhe shumë fuqi të tjera, që janë terapeutike. Që në lashtësi njerëzim ka njohur cilësitë shëruese të kësaj bime magjike.
Hudhra përmban minerale të dobishme të tilla si fosfor, kalcium, selen, hekur, si dhe gjurmë të mineraleve të tilla si jod, squfur dhe klorit. Gjithashtu është një burim i shkëlqyer i vitaminës B6 dhe C.
Ne po ju zbulojmë disa nga vetitë e saj të shkëlqyera
1 – Simptomat e gripit
Hudhra e papërpunuar është shumë e përdorur për të trajtuar kollën dhe ftohjet. Hani të paktën dy karafila prej hudhre, kur ju ndjeni se jeni ftohur. Kjo do të reduktojë edhe simptomat e gripit apo qetësojë kollën.
2 – Hipertensioni
Ata që vuajnë nga tensioni i lartë, hudhra është në gjendje që të çlodhur enët e gjakut. Gjithashtu reduktuar grumbullimin e trombociteve dhe është e dobishme kundër trombozës.
3 – Dhimbjet e veshit
Hudhra ka disa veti antivirale, antifungal dhe është një antibiotik i fuqishëm. Vaj i saj mund të bëhet në kushtet e shtëpisë. Merrni një karafil hudhre dhe përziejeni thelpinjtë e saj në vaj ulliri. Ky produkt duron për një kohë të gjatë dhe është i dobishëm.
4 – Shikimi
Duke qenë e pasur më përbërës ushqyes, të tilla si selen, quercetina dhe vitaminë C, hudhra ndihmon për të trajtuar ënjtjet dhe infeksionin në sy.
5 – Zorrët
Hudhra lehtëson çrregullime të tilla si dizenteria, diabeti dhe koliti. Ndihmon në tretjen e ushqimit dhe shkatërron bakteret e dëmshme në zorrë. Gjithashtu ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të stomakut.
7 – Diabeti
Vaj esencial i hudhrës ndihmon për të mbrojtur pacientët e diabetit nga efektet anësore, të tilla si dëmtim të veshkave, ndalimin e sistemit nervor, sëmundjet e zemrës dhe problemet me shikimin.
Burimi: Gazeta-Shqip.com