Guacamole, një recetë klasike meksikane dhe shumë e shijshme
Guacamole bëhet me disa përbërës të veçantë, por nuk është e vështirë pregatitja, thjesht ka disa rregulla që duhet të ndiqni për t’u siguruar që të keni rezultatin më të mirë.
Përbërësit:
• 3 avokado të pjekura
• ¼ filxhan qepë të kuqe, të prerë në kubikë
• leng i 1 limoni lime
• ¼ filxhan koriander të prerë imët
• 1 lugë çaji kripë, më shumë për shije
• 1 spec jeshil djeges (jalapeño i vogël), e prerë në kubikë
• 1 lugë çaji qimnon (opsionale)
• Patate të Tortilla, për servirje
Udhëzimet:
1. Në një tas të madh, bashkoni avokadot, qepën, koriandrin, lëvoren e limonit lime dhe lëngun, specin djeges jeshil , kripë dhe qimnon. Përzijini mirë derisa përbërësit të bashkohen e të krijojnë trajten e salcës.
2. Shërbeni me patatina.
Burimi: prof.dr.Anila Kalleshi, nutricioniste klinike