Receta

Gjel Deti me Shafran dhe Gjalpë

Perberesit:

  • 12 Feta Pancete
  • Vaj Ulliri
  • 2 Thelpinj Hudher, të Prerë
  • Gjoksi i Gjelit të Detit, rreth 3-4 kg
  • 8 Sallam Italian, me Lëkurë
  • 100 gr Parmesan, i Grirë
  • 1 Tufë Borzilok, i Prerë
  • Bukë me 6 Lugë Qumësht
  • 75 gr Gjalpë
  • 10 Pistila Shafran

 Pergatitja:

1) Ngrohni soben 190°C. Skuqim panceten me pak vaj ulliri dhe i shtojm hudher dhe e gatuajm per nje minut. E lem te ftohet.

2) Bashkojm panceten e ftohur, mishin e sallamit Italian, parmesan, borzilok dhe buken me qumesht dhe i hedhim erza per shije. E vendosim masen ne mes te gjelit te detit dhe e rrotullojm mishin deri sa ta mbledhim komplet duke i lidhur fundin.

3) E lidhim mishin me spango me intervale te ndrryshme. E peshojme masen dhe llogarisim kohen e gatimit 20 minuta per 500 gr.

Artikull me interes :   Derri i egër i zier ngadalë

4)  Ne nje tigan ngohim gjalpin dhe shafranin bashke per disa minuta dhe i kriposim. E vendosim gjelin e detit ne nje tave dhe e lyejm me gjalpin me shafron. E pjekim gjelin sipas kohes qe llogaritem dhe e lyejme shpesh me gjalpin me shafran. E mbulojme mishin e gjelit me leter alumini pasi te kete marre nje ngjyre kafe. E leme me leter alumini dhe 20 minuta me shume, perpara se te sherbehet.

Burimi: mia.al