KëshillaLëngje

Këshilla e Anila Kalleshit: Çdo mëngjes një smoothie me farëra

Nutricionistja Anila Kalleshi tregon arsyen përse cdo mëngjes në smoothie që përdor konsumon gjithmonë farëra.

Farat e Lulediellit kontrollojnë dëmtimin e qelizave, duke ndihmuar në këtë mënyrë parandalimin e qelizave të dëmshme pasi farat e lulediellit janë një burim i mirë me selenium, që është provuar si armik i zhvillimit të qelizave vrasëse në organizëm. Përmbajnë minerale të domosdoshme për shëndetin e kockave. Përveç kalciumit, kockat kanë nevojë edhe për magnez dhe bakër për të qenë të forta. Farat e lulediellit i kanë të dyja këto minerale. Si bonus kanë dhe Vitaminë E, që ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të artritit.

Farat Chia janë të pasura me acide yndyrore Omega-3, proteina dhe fibra, dhe gjithashtu përmban një sasi të konsiderueshme të vitaminave, mineraleve dhe antioksidantëve. Ato jane të shkëlqyeshme për rigjenerimin e lëkurës, por edhe për djegien e yndyrës, forcon organizmin dhe ndikon pozitivisht në organet e tretjes.

Artikull me interes :   Përse lëngu i domates është i mirë për shëndetin tuaj?

Fara Chia është një prej gjërave më të mira që mund ta konsumoni në qoftë se ndiheni të dobët dhe pa energji, pasi që ndikon në funksionimin e muskujve, dhe liron energji në trupin tuaj, prandaj përdoret shpesh nga atletët. Kjo farë përmban rreth 37 për qind të fibrave ushqyese të cilat ndihmojnë punën e zorrëve.

Dieta apo mënyra strikte e të ushqyerit bazuar në konsumimin e kësaj fare është dëshmuar si e shkëlqyer në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë.

Anila Kalleshi

Anila Kalleshi është nutricioniste e njohur për këshillat e saj për dietat, e vlerësuar me shumë cmime ndërkombëtare. Ka themeluar dhe administron qendrën e dobësimit "Anila Kalleshi Center"