Byrek me spinaq
Perberesit:
- 1 kg spinaq
- 1/2 gotë çaji majdanoz i grirë
- 1/2 gotë çaji kopër e grirë
- 1 1/2 lugë çaji kripë
- 50-60 ml vaj ulliri
- 3 gota çaji qepë të grira
- 1/4 lugë çaji piper i zi
- 190- 200 g gjalp
- 250 g djathë feta i thërrmuar
- 12 ose 14 fije petë të parapërgatitura
Pergatitja:
1) Lani mirë spinaqin. Hiqni bishtat e tij dhe lëreni të kullojë. Grijini gjethet me thikë.
2) Përzieni spinaqin, majdanozin, koprën, qepët e njoma dhe kripën në një tas. Lërini të qëndrojnë për 15 minuta dhe më pas shtrydheni gjithë masën që të kullojë lëngu që ka.
3) Nxehni vajin e ullirit në një tigan dhe kaurdisni qepët derisa të zbuten e të bëhen transparente. Shtoni masën e spinaqit dhe vazhdoni kaurdisjen edhe pak minuta në fund hidhni djathin feta dhe piperin e zi.
4) Vendosni 6 ose 7 fije petë në një tavë, të cilën e keni lyer më parë me gjalp. Shtoni masën me spinaq në formën e një shtrese dhe mbi të vendosni petat e tjera. Lyejeni petën e sipërme me gjalp të shkrirë dhe priteni në copa përpara se ta vendosni në furrë për pjekje në 170°C për 30-40 minuta derisa të marrë ngjyrë ari në sipërfaqe.
Burimi: mia.al